dilluns, 22 de novembre del 2010

mou el cos!

Els inicis de la dansa van lligats als inicis de l'existència de l'ésser humà. Els nostres avantpassats més llunyans ja ens van deixar petites representacions a les parets de les cavernes. La dansa és una activitat que ha nascut i ha evolucionat amb nosaltres, ha estat i està present en totes les cultures i en una gran varietat d'estils.

Ballar és un mot que es pot definir de diferent manera depenent de l'àmbit d'interès: art, societat, cultura, salut, esport, competició... Però una visió global integrant tots aquests aspectes és la millor manera de transmetre l'essència d'aquest terme. Acte estètic amb música, d'interacció entre persones, d’expressió de la cultura, de manteniment de la salut física i mental reunits en una sola fórmula: la dansa. És per això que ballar és una activitat tan complerta. 

Una mostra dels beneficis de la dansa, la trobem en la dansa terapèutica. Modalitat que pretén ser una eina pel tractament d’algunes malalties com esquizofrènia, parkinson, depressió... o senzillament per a millorar estats d’estrès, d’ansietat... Cada cop hi ha més iniciatives per fomentar la dansa a diferents nivells de la societat.

La dansa en la majoria dels casos és una activitat de grup. En la nostra societat, on cada cop més les noves tecnologies ocupen un espai més gran del nostre temps i fan minvar el temps que dediquem al contacte directe entre persones, la dansa pot ajudar a recuperar aquest terreny perdut. Nens, persones amb problemes de socialització poden gaudir dels beneficis de ballar. Eines com la comunicació, el treball en equip i l’autoestima són reforçades fent dansa.

A més a més, fent dansa fem salut. Ballar és una manera de fer exercici físic, de millorar la postura, l’equilibri, d’adquirir més resistència i flexibilitat. És per això que fent dansa periòdicament contribuïm a estar en forma i a prevenir malalties com la diabetis, malalties cardiovasculars i osteoporosis, malalties molt lligades a factors de risc com el sedentarisme i l’obesitat.

1 comentari:

  1. Teresa!!

    M'ha agradat molt el que has escrit, és molt interessant! (: Et seguiré llegint!

    Mua!

    ResponElimina